Oud-katholieke kerk voortaan op zaterdag geopend

De oud-katholieke H. Engelmunduskerk is vanaf januari 2017 voortaan iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Iedereen is van harte welkom om te komen bidden, een kaars te branden, de kerk te bezichtigen of even stil te zijn. Er zullen vrijwilligers in de kerk aanwezig zijn.

Wie op vakantie een kerk tegenkomt, zal meestal de deur geopend vinden. Veel mensen vinden het fijn om dan even binnen te lopen om rond te lopen, even te zitten en stil te zijn, te bidden of een kaars te kunnen branden voor een familielid of vriend. In Nederland zijn kerken doordeweeks meestal op slot en alleen voor de zondagse vieringen geopend. De oud-katholieke parochie in de IJmond vindt dit jammer en hoopt met de kerkopenstelling op zaterdagmiddag te voorzien in een behoefte ook buiten de kerkdiensten een kerk te kunnen bezoeken.

U vindt de oud-katholieke H. Engelmunduskerk aan de Koningin Wilhelminakade 119 in IJmuiden. Meer informatie over de oud-katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus vindt u op ijmuiden.okkn.nl.

Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden