Juni 2011 - De nieuwe website

Bij het begin van de nieuwe website. Ontdek je schrijftalent!

 

Eindelijk gaat de nieuwe website functioneren. Een website is natuurlijk geweldig, maar moet ook gevuld worden. Natuurlijk worden de laatste nieuwtjes geplaatst, en wordt de agenda aangevuld. Ik surf regelmatig over het web en bezoek die websites vaker waar regelmatig iets nieuws of iets zinvols op te lezen is. Ook lees ik graag dingen die mij raken. Hoe daar aan vorm te geven?  Het antwoord is simpel: door het plaatsen van een column.

Ik zoek nog even de betekenis van het woord column na. In wikipedia wordt het als volgt verwoord: Een column is een kort stukje proza waarin de auteur spits en uitdagend zijn mening ventileert. Vaak wordt een column in een krant of tijdschrift gepubliceerd, maar ook een gesproken column op radio of televisie, of publicatie op internet komen voor. Er gelden nauwelijks beperkingen voor wat het onderwerp van een column kan zijn; het gamma reikt van huiselijke voorvallen tot de wereldpolitiek.

Zo’n uitleg roept de nodige vragen op. Spits en uitdagend je mening ventileren. Is dat dan wat ik wil? En kan ik zo’n column schrijven?  Ik wil eigenlijk dat wat mij raakt in mijn kerk en mijn geloof delen met anderen. En eigenlijk wil ik nog meer. Ik zou het ook fijn vinden als anderen hun ideeën op papier willen zetten en dit via onze website willen delen met elkaar. Iedereen heeft zijn eigen herinneringen, zijn of haar positieve en negatieve herinneringen aan gebeurtenissen die een relatie hebben met het geloof of de kerk. Het zou fantastisch zijn als meerdere mensen de pen ter hand willen nemen en anderen met hun schrijfsels willen laten lachen of aan het denken willen zetten.

Dus wilt u een herinnering delen, een mening ventileren, een plan opperen, zet het op papier en stuur het per e-mail naar een kerkbestuurslid, ook mag het op “ouderwetse” manier op papier ingeleverd worden. De eerste die zijn/haar column geplaatst krijgt op de Adelbertuswebsite  krijgt een bloemetje!.

Carla

 

Website van de Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden

Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan 

mail aan websitebeheerder