Kerkgebouw

 kerkgebouw De Engelmunduskerk

De eerste steenlegging voor de bouw van de Oud-Katholieke Engelmunduskerk aan de Kon. Wilhelminakade was op 26 juli 1906 en de kerk is gewijd op 20 augustus 1907. Het is een neoromaans kerkgebouw met toren, ontworpen door de architect J.G. Copper. Het gebouw telt na de restauratie van de jaren zestig 500 zitplaatsen; dit aantal kan tot ruim 600 worden uitgebreid. De kerk heeft een groot middenschip en twee zijbeuken.
adres: Kon. Wilhelminakade 119, 1975 GJ IJmuiden 

Lees meer over de geschiedenis van het kerkgebouw

het Stangenberger orgel

Voor het nieuwe kerkgebouw was een groter orgel nodig en er werd geld ingezameld voor het orgelfonds. Op 21 juli 1921 werd het nieuwe orgel ingewijd.

Lees meer over het orgel

Verenigingsgebouw De Bolder

Het kerkgebouw en bijbehorend verenigingsgebouw De Bolder zijn samen of afzonderlijk te huur. Daarbij kan tegen vergoeding gebruik gemaakt worden van diensten en faciliteiten. Het kerkbestuur beslist of de beoogde activiteit passend is.

Lees meer over De Bolder

Om de kerk te bezichtigen, bent u van harte welkom bij de zondagse eucharistievieringen, of tijdens kerkopenstelling, iedere zaterdag van 14:00 tot 16:00 uur. Er is altijd iemand aanwezig om u te woord te staan.

 Lees meer over huur van het kerkgebouw en De Bolder

 

Website van de Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden

Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan 

mail aan websitebeheerder