Oud-katholieke kerk open op zaterdag


Wie op vakantie een kerk tegenkomt, zal meestal de deur geopend vinden. Veel mensen vinden het fijn om dan even binnen te lopen om rond te lopen, even te zitten en stil te zijn, te bidden of een kaars te kunnen branden voor een familielid of vriend.

In Nederland zijn kerken doordeweeks meestal op slot en alleen voor de zondagse vieringen geopend. De oud-katholieke parochie in de IJmond vindt dit jammer en hoopt met de kerkopenstelling op zaterdagmiddag te voorzien in een behoefte om ook buiten de kerkdiensten in de kerk te kunnen zijn.

De oud-katholieke H. Engelmunduskerk is iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur geopend. Iedereen is van harte welkom om binnen te lopen, om de kerk te bezichtigen, te bidden, een kaars te op te steken, of gewoon even stil te zijn. Er is altijd een vrijwilliger aanwezig. 

U vindt de oud-katholieke H. Engelmunduskerk aan de Koningin Wilhelminakade 119 in IJmuiden. Meer informatie over de oud-katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus vindt u op deze website.

Website van de Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden

Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan 

mail aan websitebeheerder