Onderscheiding voor Koos van Heijst.

Kerkelijke onderscheiding voor Koos van Heijst.

Het was feest in de Adelbertuskerk op 8 februari 2015. De viering werd voorgegaan door bisschop Dirk Jan Schoon. Dat is op zich al een feestje, maar vandaag was er een extra reden.

Voor de slotzang nam Carla, lid van het kerkbestuur, het woord. Zij vertelde dat een van de parochianen een kerkelijke onderscheiding zou krijgen vanwege zijn inzet als vrijwilliger op allerlei gebied. En dat vanaf de bouw van de kerk tot nu toe. Bijna vijftig jaar dus. Pas toen Carla zijn naam in de akte voorlas begreep Koos dat het om hém ging. Na een korte schrik nam hij met een brede lach de oorkonde in ontvangst. Van de bisschop kreeg hij de bijbehorende icoon met een afbeelding van de heilige Willibrordus. Applaus en felicitaties volgden.

Er was nog een korte paniek, toen vlak voor het moment van uitreiking Koos de kerk verliet om - een van zijn vele vrijwilligerstaken - koffie te zetten voor het samenzijn na de kerkdienst. Gelukkig was hij net op tijd terug. Die koffie heben we daarna gezamenlijk opgedronken. En daar bleef het niet bij. Het was tenslotte een feestje!


Klik hier voor de foto's van deze gebeurtenis

Website van de Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden

Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan 

mail aan websitebeheerder