Demonen in ons leven? (13 januari)

De pastoor van de Oud-Katholieke parochie in Den Helder drs. Age Kramer vertoont op vrijdagavond 13 januari de film die hij maakte tijdens zijn werk voor de zendingsorganisatie Hernhutters in Suriname.

In zijn dagelijkse praktijk daar kwam hij mensen tegen die het hadden over boze geesten en vooral over de bevrijding daarvan. Dat stond in schril contrast met de geringe aandacht die er voor dit fenomeen was tijdens zijn opleiding tot theoloog.

Hij besloot zes mensen te interviewen en het resultaat vast te leggen in een informatieve video film.

Tijdens zijn onderzoek ten behoeve van zijn afstudeerscriptie merkte Kramer dat geesten wel moeten bestaan maar niet in de officiële theologie passen en dat gaat ook op voor westerse kerken en hun leden. Zowel in de Anglicaanse als de Rooms-Katholieke kerk zijn sinds kort priesters aangesteld die boze geesten uitdrijven.

De avond begint om 20.00 uur in de Oud-Katholieke kerk aan de Wilhelminakade 117 in IJmuiden. Iedereen is van harte welkom en de entree is gratis.

Age Kramer is sinds 30 januari 2016 tot priester gewijd en benoemd tot pastoor aan de Oud-Katholieke kerk in Den Helder. Hij studeerde theologie aan de VU in Amsterdam. Van 2013 tot 2015 studeerde hij aan het seminarie van de Oud-Katholieke kerk. Hij werkt sinds 2009 voor het Zeister Zendingsgenootschap, de zendingsorganisatie van de Hernhutters.
Gegevens

Datum:

vrijdag 13 januari

Tijd:

20.00

Plaats:

Oud-Katholieke kerk aan de Wilhelminakade 117 in IJmuiden

 

Website van de Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden

Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan 

mail aan websitebeheerder