H. Engelmunduskerk in IJmuiden geopend op Open Monumentendag

Op Open Monumentendag (zaterdag 9 september) zal de oud-katholieke H. Engelmunduskerk geopend zijn voor bezichtiging. Iedereen is van harte welkom tussen 10.00 en 17.00 uur.

De H. Engelmunduskerk is geen monument, maar heeft wel een monumentale uitstraling. Sinds de bouw in 1907 is de kerk een beeldbepalend gebouw in Oud-IJmuiden. Sinds januari van dit jaar is de kerk iedere zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor iedereen die op zoek is naar stilte of een plek om te bidden, die een kaars wil branden of even binnen wil kijken. Op Open Monumentendag is de kerk de gehele zaterdag open.

In het weekend van 9 en 10 september zetten veel kerkgenootschappen de deur open voor de Kerkproeverij, waarmee kerken hun gastvrijheid willen tonen aan iedereen die op zoek is naar een kerk of die gewoon eens binnen wil kijken. De H. Engelmunduskerk houdt daarom op zondag 10 september om 10.00 uur een viering waarbij aan gasten extra aandacht zal worden gegeven. Na afloop is iedereen van harte welkom op de koffie.

U vindt de oud-katholieke H. Engelmunduskerk aan de Koningin Wilhelminakade 119 in IJmuiden. Meer informatie over de oud-katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus en de Kerkproeverij vindt u op ijmuiden.okkn.nl.

Website van de Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden

Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan 

mail aan websitebeheerder