Persbericht: Loop mee met de Walk of Peace

Velsen/IJmuiden - Wandelaars opgelet: op zaterdag 23 september organiseert Ambassade van Vrede IJmuiden voor alle bewoners van Velsen en omstreken de Walk of Peace. Deze vredeswandeling is ongeveer 3 kilometer lang en staat in het teken van ontmoeting, bezinning en nadenken over wat vrede voor jou betekent. De wandeling voert onder meer langs Plein 1945 en eindigt bij de Kuba moskee aan de Planetenweg 1. De Walk of Peace is onderdeel van de landelijke Vredesweek, een initiatief van PAX. Aanmelden kan via walkofpeacevelsen@gmail.com (aanmelden is gewenst in verband met o.a. de catering). Meer informatie: www.vredesweek.nl

De wandelroute begint op Plein 1945 met een startsein door de burgemeester en gaat vervolgens langs het Kennemerplein (met Street Art). Via de Oud-Katholieke kerk aan de Koningin Wilhelminakade (hier is een interactief muzikaal intermezzo), eindigt de route bij de Kuba moskee aan de Planetenweg, waar de deelnemers welkom zijn bij een cultureel evenement. De wandelaars worden onderweg door een zogenaamde TukTuk voorzien van een hapje en drankje. Iedereen is welkom aan de wandeling mee te doen en met elkaar in gesprek te gaan. De route is rolstoel- en scootmobielgeschikt.

Praktische informatie

De Walk of Peace begint om 13.30 uur (verzamelen om 13.15 uur) bij het gemeentehuis op Plein 1945 en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot napraten bij het culturele evenement bij de moskee. De wandeling is een gezamenlijk initiatief van Vrouwen voor Vrede IJmond, Oud-Katholieke Kerk IJmuiden, Kuba moskee IJmuiden, Zarai Media Productions en Ambassade van Vrede IJmuiden van het Apostolisch Genootschap.

Website van de Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden

Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan 

mail aan websitebeheerder