Jeugdwerk in de Oud-Katholieke Kerk

Jeugdwerk

Elk Jeugdwerk is belangrijk in de Oud-Katholieke Kerk, ondanks dat veel parochies niet heel veel kinderen en jongeren in hun parochie hebben.

Het jeugdwerk speelt zich met name af in de parochies. In vrijwel elke parochie is er een kinderkerk voor de kleinsten. Ook in vrijwel elke parochie wordt er catechese gegeven aan de kinderen van 7 tot 11 jaar en zijn er misdienaars die assisteren bij de vieringen.

Jongerendagen

jaar wordt er in beide bisdommen een jongerendag georganiseerd voor kinderen van 7 t/m 15 jaar: de bisdomdag in Haarlem en het Zomerfeest in Utrecht.
Voor de 11plussers zijn er in sommige parochies jongerenvieringen. Ook is er voor deze groep vaak nog catechese. Voor de 16plussers zijn er, naast in sommige parochies eigen activiteiten, landelijk of regionaal gedurende het jaar een aantal activiteiten als een zeilweekend, een Taizéreis of een discussieweekend.

Websites
Voor oudkatholieke jongeren is er okj.okkn.nl en Facebookpagina. Hierop verschijnt zowel wat er te doen is voor de jongeren in en buiten de kerk als berichten, foto’s en filmpjes die leuk of interessant kunnen zijn voor jongeren. Via de website en Facebook is contact op te nemen met jongerenpastors Michael van den Bergh en Erna Peijnenburg. Hun persoonlijke contactgegevens zijn te vinden op de jongerensite.

Alle landelijke activiteiten

De kampcommissie organiseert al sinds vele jaren kampen voor verschillende leeftijdsgroepen (zie Jeugdkampen )

• Voorjaarskamp (VJK) in het Hemelvaart weekend
• Landkamp (van 7 tot 15 jaar)
• Zomer Activiteiten Kamp (ZAK) (van 15 tot en met 19 jaar)
• Zeilkamp (18+)
• Volleybaldag - Traditioneel wordt op Tweede Paasdag het Oud-Katholiek Volleybaltoernooi gespeeld. 
Internationaal Skikamp
• internationaal skikamp - Rond de jaarwisseling georganiseerd door de Zwitserse jongerenafdeling van de Oud-Katholieke Kerk( info: http://www.ckjs.ch/Veranstaltungen

Website van de Oud-Katholieke parochie van de HH. Adelbertus en Engelmundus, IJmuiden

Site design: Sync. Creatieve Producties; techniek: SiteCan 

mail aan websitebeheerder